Jest polska wersja Monster.com
Piotr Zalewski | 2007-04-17 12:07:47
Monster.com, największy internetowy serwis rekrutacyjny na świecie uruchomił polską wersję serwisu Monster.
Monster.com działa w 36 krajach. W Polsce firma jest właściciele serwisu Jobpilot.pl. Dwa tygodnie temu została uruchomiona polska wersja witryny Monster, dostępna pod adresem MonsterPolska.pl. Obsługą marki Monster zajmuje się zespół Jobpilot.pl
Dodawanie ofert pracy do serwisu jest na razie bezpłatne, kosztuje wyróżnienie ogłoszenia, np. pogrubiona czcionka itp.
Co ciekawe wchodząc na stronę Monsterpolska.pl naszym oczom ukazuje się logo Monster.pl, jednak pod taką domeną dostępna jest witryna firmy niezwiązanej z Monster.com - Monster Elektronik.

Według styczniowego Megapanelu Jobpilot.pl znajdował się na 8 miejscu kategorii Praca, z 310 tys. użytkowników (real users). Wprowadzenie marki Monsterpolska.pl ma zapewne poprawić tą pozycję.
http://www.monsterpolska.pl
Dodawanie ofert pracy do serwisu jest na razie bezpłatne, kosztuje wyróżnienie ogłoszenia, np. pogrubiona czcionka itp.
Co ciekawe wchodząc na stronę Monsterpolska.pl naszym oczom ukazuje się logo Monster.pl, jednak pod taką domeną dostępna jest witryna firmy niezwiązanej z Monster.com - Monster Elektronik.
Według styczniowego Megapanelu Jobpilot.pl znajdował się na 8 miejscu kategorii Praca, z 310 tys. użytkowników (real users). Wprowadzenie marki Monsterpolska.pl ma zapewne poprawić tą pozycję.
http://www.monsterpolska.pl
Ocena:
Twoja ocena:
Komentarze (4)
"W Polsce firma jest właściciele serwisu Jobpilot.pl"
Pomylka. Powinno byc:
"W Polsce właścicielem serwisu jest firma Jobpilot.pl"
PS. Pierwsze slysze o czyms takim jak Monter.com. Zreszta, o Jobpilot.pl tez malo slysze - zawsze zdawalo mi sie, ze nic nie moze zagrozic Pracuj.pl i Gazeta.pl i nadal mi sie tak wydaje.
Jest 21 maja 2007 - oto komunikat ze strony [[http://monsterpolska.pl./]]
The page that you are trying to reach at http://MONSTERPOLSKA.PL./ is either currently unavailable or no longer exists. Please check the URL to ensure that the path is correct and contact the server''''s administrator if this problem persists.
Interesowałem się tymi badaniami jako pracodawca, który współpracuje z tymi serwisami rekrutacyjnymi pracuj.pl i jobpilot.pl. Badania nie są wiarygodne bo jobpilot.pl nie był oskryptowany. Podobno monster.com nie daje takich możliwości. W badaniach tych jest gdzieś małym drukiem napisane: ''no signature'' ale nikt nie zwraca na to uwagi, widać tylko 8 miejsce...jakby ktoś był zainteresowany efektami rekrutacji to dostaje porównywalną ilość aplikacji z pracuj.pl i z jobpilota.pl, a powiedziałbym nawet, że te jobpilotowe są lepsze jakościowo.
Odnośnie monster.com to rzeczywiście niezła wtopa :)
A ja o tym portalu słyszę nie po raz pierwszy. Gdy szukałem pracy w UK to dzieki 'monster" ją znalazłem, podobnie jak w Niemczech, gdzie szukalem też w "jobpilot". Znana światowa marka nie pozwoli sobie na kiepski poziom. Poza tym, przez fakt, że firma jest międzynarodowa, to na portalu są oferty pracy z całego świata.
reklama
Polecane
Prezentujemy raport eCommerce 2011
To piąta edycja naszego raportu. Prezentujemy w nim wyniki naszego - przeprowadzanego do trzech lat - badania polskich sklepów internetowych. W tym roku publikujemy także wyniki innego projektu - zebranych przez Sare opinii użytkowników poczty...
To piąta edycja naszego raportu. Prezentujemy w nim wyniki naszego - przeprowadzanego do trzech lat - badania polskich sklepów internetowych. W tym roku publikujemy także wyniki innego projektu - zebranych przez Sare opinii użytkowników poczty...
© Copyright 2012 International Data Group Poland S.A.
04-204 Warszawa ul. Jordanowska 12
tel.(+4822)321-78-00 fax(+4822)321-78-88
04-204 Warszawa ul. Jordanowska 12
tel.(+4822)321-78-00 fax(+4822)321-78-88